Zoeken
  • zijwashier

TIPS: Hoe overleef je corona?

Met de nieuwe huidige maatregelen wordt het voor jongeren nog moelijker om sociaal te blijven en niet in een dip te belanden. Ik geef je mijn beste how to survive corona tips want na dagen thuis te hebben gezeten begin ik me ook te vervelen.


Grip op je geld

Toen er rond maart 2020 corona maatregelen kwamen lachte ik mijn vriendinnen uit als ze me vertelde hoeveel spullen zij al online besteld hadden, want wanneer moet je iets leuks aandoen? Thuis op de bank? Tegenwoordig merk ik dat zelfs ik me hier ook steeds meer schuldig aan maak. Mijn instagram loopt over van alle leuke webshops en ik word overspoelt door dagelijkse triggers van bedrijven die iets aan me proberen te verkopen. Stel jezelf de vraag of het noodzakelijk is om dat item te kopen want vaak, héél vaak is het onnodig.


TIP: Ontvolg alle accounts die je eventuele triggers kunnen geven tot nieuwe dingen kopen.


Plan een reis

Plan een reis. En nee, ik zou je niet aanraden om al iets te boeken. Wacht lekker af tot het weer mogelijk is maar je hebt nu wel alle tijd om alvast op zoek te gaan naar je next trip! Maak dagplanningen of zoek alvast leuke reis items zodat wanneer het weer kan (en verantwoord is) je meteen op pad kan gaan!


Wandelen

Ik heb dit al eens eerder besproken in deze blog maar nu je in de avond geen tijd meer hebt met je vriendinnen (oké, of je moet om 21:00 naar huis toe) vind ik het erg leuk om te wandelen. Vind de mooiste plekjes bij jou in de buurt en ontdek je eigen stad. Er zijn zó veel mooie plekjes waarvan ik niet wist dat ze in Nederland bestonden en die ik in deze tijd 'ontdekt' heb.


Je moet thuis zitten, maar wat als thuis niet fijn is?

Misschien vind je het thuis erg gezellig, maar misschien ook niet. De spanningen kunnen hoog oplopen omdat je de hele dag samen bent. Vooral gezinnen die de hele dag met hun kinderen zitten want wat is nou moeilijker dan een juf, de kok, poetsvrouw en een goede moeder of vader te zijn. Probeer (op gepaste afstand!) tijd door te brengen met je vrienden of vriendinnen, of zoals ik hierboven benoem, ga een stuk wandelen.


Ook in een relatie kunnen de spanningen oplopen. Want ben jij het ook zo zat met je vriend naast je, die constant op je lip meekijkt? Probeer dingen te ondernemen samen, of juist apart. Omring je met positieve mensen en die het beste in je naar boven halen. :)


Quarantaine, en nu?

Na lang wachten en hopen dat het nooit zo ver komt is het dan eindelijk aangebroken. Quarantaine! Of het nu komt doordat iemand die je kent corona heeft of dat je het zelf bent opgelopen, hoe voorzichtig je ook geweest bent. Zoek iets dat je de dagen dat je thuis moet zijn kunt doen. Toen ik een paar dagen geleden 5 dagen in quarantaine moest heb ik heel pinterest afgezocht naar inspiratie voor mijn kamer te veranderen, de dagen dat ik thuis zat heb ik dus mijn kamer geverfd en leuke spullen gekocht voor mijn kamer opnieuw in te richten. Geen zin om actief bezig te zijn? Zoek een andere leuke hobby.


Serie kijken

Over geen zin hebben om actief bezig te zijn gesproken. Netflix heeft een lijst met nieuwe films toegevoegd in januari 2021. Kijk een serie of film en relax op de bank. Zonder schaamte kan je dagen dezelfde outfit (of nog beter: de hele dag in je pyjama of badjas) lopen.

Mijn favoriete series op Netflix:

  1. Gossip girl

  2. Suits

  3. La casa de papel

  4. Undercover

  5. The vampire diaries

  6. Prison break

Zelf kijk ik niet vaak films maar als jij net zo'n serie-lover bent als ik dan raad ik je zeker aan om deze hierboven genoemd allemaal te kijken!


Geen uitstel gedrag meer

Ik verwacht dat (bijna) iedereen wel iets heeft dat degene al zo lang wil leren of doen maar het blijft uitstellen omdat je er gewoon geen zin in hebt of dat het héél veel werk is. Dit is de tijd dat je het eindelijk kan gaan doen! Pak jezelf op en ga aan de slag. Zit jij nog op school? Dan is dit het perfecte moment om eindelijk die twéé verslagen af te maken.

Hallo spa-dagje!

Plan een spa dag en verwen jezelf. Zet je telefoon een dag uit, haal je make-up eraf en maak je eigen gezichtsmasker. Zelf heb ik een droge huid en maak het liefst een gezichtsmasker met onderstaande ingrediënten.


- ¼ kopje banaan

- ¼ kopje avocado

- 1 theelepel rauwe honing

- 1 eetlepel olijfolie

- 2 eetlepels Griekse yoghurt


TIP: Organiseer een spa-dag met je beste vriendin. ;)


Eet gezond

Ik ken mensen die kilo’s zijn afgevallen maar ook genoeg (helaas) mensen die de nodige kilo’s zijn bijgekomen (want hallo zak chips op de bank ’s avonds om 21.00) Maar blijf ook in deze tijd letten op je voeding en blijf bewegen. Veel mensen belanden in een dip, ongezond eten helpt daar niet veel aan mee.


TIP: Ik vind het leuk om nieuwe gerechten te maken in de keuken. Mijn favoriete websites zijn chickslovefood en leuke recepten. Bij beide heb je genoeg keus en je hoeft geen keukenprinses te zijn om deze recepten te bereiden.


Drive-in restaurant

Er zijn verschillende restaurants in Nederland die een drive-in restaurant hebben gemaakt. Ga samen met je vriend of een vriendin hier naartoe en maak er een soort dagje uit van.

- Robin Hood Ribhouse, Drouwen

- Drive in Burgers SS, Rotterdam

- Hollywood café waffels & pancakes, Rotterdam

- Texican Halal, Rotterdam

- De toko to go - Surinaamse gerechten, Den Bosch

-Winter drive inn, Haverswoude

- Paviljoen, Nijstad

- Roadhouse drive Ribs & Burgers, Arnhem

- Brothers burger experience Bunnik Apres ski disco drive through, Bunnik

- De pannenkoekenbakker, Utrecht

- Stamppot drive in, Lathum de kommensaal

- Ribhouse Texas Disco drive in, Geesteren

- Mexican drive in, van Mama Kelly & Taqueria Lima, Amsterdam


17 keer bekeken

Gerelateerde posts

Alles weergeven