Zoeken
  • zijwashier

Santorini Expectation vs Reality (NL)

Het moment dat ik mijn moeder vertelde dat ik graag naar Santorini wilde wist ze niet eens wat of waar het was. Overigens bijna niemand die ik vertelde over dit verborgen paradijsje. Na wat research wisten we beide zeker, hier moeten we heen. Want Santorini schijnt het meest spectaculaire en mooiste (vulkaan) eiland op de wereld te zijn. Maar hoe is dit avontuur ons eigenlijk bevallen? Is Santorini echt zó mooi als dat iedereen beweert?


Je hebt Santorini vast eens voorbij zien komen op een foto of postcard. De foto hierboven beschrijft precies hoe dit eiland is. Een klein Grieks eilandje gebouwd op een vulkaan. Het staat vooral bekend om de witte huisjes, het prachtige uitzicht en de blauwe daken.


De mooie foto's die je van dit eiland kent is van het plaatsje Oia of Fira. Fira is de hoofdstad van Santorini en Oia is eigenlijk een 'klein stadje' maar wel het mooiste en drukste plekje van dit eiland.


Toen wij aankwamen op het eiland was onze eerste indruk 'is dit het?' want zoals internet je doet vermoeden staat Santorini vol met mooie witte huisjes gebouwd op een berg met een ton van blauwe daken en schitterend uitzicht maar helaas is niks minder waar.


Wij verbleven niet in Oia maar in Kamari, buiten dat Oia ongelofelijk duur is, hebben wij graag een hotel dat aan het strand ligt, en dit was meer dan perfect.

“De mooie huisjes in Oia zijn ver te zoeken en de hotelkamers per nacht liggen rond de 500,- euro”

Maar is Santorini het waard?

Santorini is een prachtig eiland. Echter is het wel zoeken naar de leuke en mooie plekjes, als je die weet dan is het inderdaad een van de mooiste eilanden waar ik ooit ben geweest. De mensen zijn héél aardig en (bijna) overal kregen we wel een drankje of dessert gratis.


TIP: bezoek Santorini in een rustige periode bijvoorbeeld in het voor- of naseizoen. ik ben er geweest tijdens corona waardoor het iets rustiger was. Volgens de locals kan je in het hoogseizoen niet door de smalle straatjes komen omdat het zo druk is.

86 keer bekeken

Gerelateerde posts

Alles weergeven