Zoeken
  • zijwashier

New York City l De unieke dingen die ik gedaan heb in The City That Never Sleeps #2

Als je 15 weken in New York zit en net als ik nieuwsgierig bent naar wat deze stad allemaal te bieden heeft dan kom je uit op de leukste plekken en activiteiten. Tijdens mijn stage heb ik veel leuke dingen mee mogen maken en ik deel ze maar al te graag met jullie!


Yoga in Bryant Park

Als je niet van yoga houdt dan denk je in eerste instantie dat deze eerste tip misschien niet interessant voor jou is, niks is minder waar want wat is leuker dan yoga doen buiten in de frisse lucht midden in het stadspark? Ik ben geen yoga fanaat en heb nog steeds moeite met de Downward Facing Dog maar ben wel een kei in de Savasana. (Jij ook?)


Toen een Amerikaans vriendinnetje aan mij vroeg of ik mee naar een yoga les wilde, was ik op het begin niet meteen enthousiast. Toen zij mij echter vertelde dat dit keer anders zou zijn en ik me maar moest laten verrassen was ik toch wel benieuwd. Yoga, in Bryant Park. Samen met 1000, je leest het goed, ja 1000 andere mensen heb ik yoga gedaan, en het was een van de beste ervaringen in mijn leven.


Jetski over de Hudson River

Toen een vriendin me in New York kwam bezoeken heb ik een paar dagen vrij genomen om haar alle leuke plekjes van de stad te laten zien. Iets wat ik zeker met haar wilde doen was jetskiën over de Hudson River. Wij zijn tot op de dag van vandaag nog steeds teleurgesteld over de onduidelijke foto's die die dag van ons gemaakt zijn maar ze zijn té leuk om niet te delen! Aan dit avontuur hangt natuurlijk wel een prijskaartje van toen der tijd $215 dollar voor twee personen, plus de kosten voor de foto's te laten maken á ongeveer $20 dollar.


Op het veld bij de Yankees

Baseball (of honkbal in het Nederlands) is een van de populairste sporten in Amerika. Ik had het geluk dat ik via-via uitgenodigd werd om mee te gaan op het veld en waar ik stiekem een (gebruikt) balletje mee kon pakken. Overdag heb ik gekeken hoe de spelers zich waren voor aan het bereiden op de wedstrijd en in de avond heb ik de wedstrijd gekeken. Dit kan je niet zomaar doen want het is alleen mogelijk als je er voor wordt uitgenodigd of heel veel geld voor betaald, echter is alleen de sfeer proeven in het stadium al heel gaaf!


TIP: Als je naar New York gaat vind ik het een must om naar een baseball wedstrijd te gaan. Je kan al tickets krijgen voor $20 dollar. Zorg dat je een plaats bemachtigd midden in het stadium zodat je uitzicht hebt over het hele veld.


Kanoën met uitzicht over New York skyline, het vrijheidsbeeld en Brooklyn Bridge

Wanneer je de brug van New York oversteekt kom je in Brooklyn. Vanaf Brooklyn heb je prachtig uitzicht over de skyline van New York. Zelf ben ik niet zo'n kei in kanoën maar dit was toch wel héél leuk om te doen! In de stad zijn verschillende kano verhuurders waar je dagtours of andere activiteiten kan boeken.


TIP: De instructeurs zijn vaak locals die leuke weetjes weten over de stad, aarzel dus niet om te vragen naar de leuke hotspots of tips.


Macy's 4th of July

Op 4 juli viert de Verenigde Staten National Independence day. Dit is een officiële feestdag over de aanname van de Amerikaanse Onhankelijksheidsverklaring van 4 juli 1776. Macy's is een groot winkelketen, ik vergelijk het vaak met de Bijenkorf in Nederland. Deze winkelketen organiseert het mooiste vuurwerk voor heel de stad New York, dit vuurwerk wordt afgespeeld op het water tussen de stad New York en Queens. Voor deze dag ben ik met de metro naar Queens gereisd om het mooiste uitzicht over de stad te hebben, Macy's heeft speciale vip kaartjes voor hun personeel, special guests en vanuit waar NBC het vuurwerk filmt. (Dit was trouwens in 2018 dus ik verwacht dat er dit jaar vele veranderingen zijn geweest!) Al weer via-via, ja connecties zijn key in de Verenigde Staten, heb ik een kaartje weten te bemachtigen voor dit event, en heb ik het vuurwerk gezien samen met nog 100e andere aanwezige gasten.


New York City Gay Pride

De Gay Pride is een jaarlijks terugkerend event en wordt groots gevierd in New York. In 2019 zijn er zelfs in totaal vijf miljoen gasten naar Manhattan afgereisd om de Pride te mogen bezichtigen! De eerste Gay Pride was in juni 1970, nadat zich in 1969 zes dagen lang rellen afspeelde tussen de politie en homo's die genoeg hadden van de onderdrukking van hun gemeenschap. Geen zin om naar New York af te reizen voor de Pride te zien? Het is óók een jaarlijks terugkerend event in Amsterdam.


La durée macarons proeven

La durée wie kent ze niet? Het Franse bedrijf dat gebak maakt, verkoopt, en vooral bekend staan om hun heerlijke macarons. Ze hebben al jaren vestigingen in de stad New York en via het hotel waar ik werkte zijn mijn collega's en ik uitgenodigd voor een (gratis) dagje macarons proeven en cocktails drinken, daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen ;).

Dit vond plaats in de binnentuin van La durée in Soho, dit tuintje wordt gebruikt als restaurant en brunch spot.


TIP: Bezoek La durée Soho op 398 West Broadway 10012, New York en neem een kijkje in de binnentuin want die is zékér Instagram waardig!

Foto credit: https://www.opentable.nl/laduree-soho
Foto credit: open table - La durée Soho
Boot en rooftop feestjes

In New York stikt het van de feestjes. Helaas was ik toen nog geen 21 jaar dus heb er niet veel mee mogen meemaken. Als je wél oud genoeg bent en je bent in New York dan raad ik je zeker aan om een feestje mee te pakken want er zijn veel unieke (en waanzinnige!) dingen te doen, zoals op een rooftop terras met prachtig uitzicht over de stad of clubs die 's middags een restaurant zijn en dan worden omgetoverd tot danszaal.

Een van de dingen die ik wél heb mogen meemaken is een boot feest. Muziek tot in de late uurtjes rondvarend over de Hudson River met uitzicht over de New York Skyline en voorbij het vrijheidsbeeld.Heb jij unieke dingen mee gemaakt in een bepaald stad of land? Ik ben benieuwd dus let me know! :)


51 keer bekeken

Gerelateerde posts

Alles weergeven