Zoeken
  • zijwashier

Mijn 4 beste tips met activiteiten die je gedaan moet hebben in Aruba

Zon, heerlijk eten en turquoise blauw water. Dat is Aruba! Zelf ben ik er twee keer geweest, samen met mijn beste vriendin en samen met mijn moeder. Ik heb dus genoeg tijd gehad om de leukste plekjes te vinden. Lees verder voor mijn beste Aruba tips.


Aruba in het kort

Ondanks dat Aruba bij het Nederlands Koninkrijk hoort is het voornamelijk gericht op Amerikanen. Betaalmiddel op Aruba is de Arubaanse Florin maar in de praktijk kan er ook met dollars worden betaald. Let op: niet met euros. Met een oppervlakte van 180 km2 is het eiland ongeveer even groot als het Nederlandse waddeneiland Texel, de bevolking is heel vriendelijk en je voelt meteen dat je op One Happy Island bent!


1. Huur een quad en ga de natuur in

Aruba is meer dan alleen mooie stranden en lekker weer. Het eiland heeft prachtig natuur, daarom is mijn eerste tip dan ook huur een quad en ga ontdekken. Via zandpaden en smalle weggetjes kan je bij plekken komen waar je met je auto niet snel komt zoals de ruïne van de Goudsmelterij Bushiribana of verlaten stranden. Smeer je wel goed in want dat je verbrandt is gegarandeerd als je met een quad gaat rijden.


TIP: bezoek de ruïnes, grotten, het Nationaal Park van Aruba en de witte zandstranden.


2. Bezoek Natural Pool Conchi

Dit natuurlijk zwembad bevindt zich aan de kust tussen de rotsen en ziet er uit als een kommetje daarom ook de naam 'conchi' wat in het Papiaments kommetje betekend. Deze locatie is alleen te bereiken met een quad of jeep, het bevindt zich namelijk in een van de ruigste natuurgebieden van Aruba. Ik vond dit zelf prachtig om te zien, een natuurlijk zwembad is super uniek en om daar te zwemmen met verschillende kleine visjes voelt heel speciaal.


3. Maak een snorkel tour

Wanneer je op Aruba bent is het een must om te snorkelen of duiken. Het eiland is een van de mooiste snorkel bestemmingen in het Caribisch gebied. Wanneer je niet van de onderwaterwereld houdt is het ook heerlijk om een dagje rond te dobberen met een boot.

Onze tour nam ons mee naar verschillende gezonken scheepswrakken, sommige liggen er al 100e jaren, dit was eerlijk gezegd best spannend om te zien maar zeker fascinerend! Buiten de scheepswrakken kwamen we op verschillende snorkel plekken met tropische vissen tussen prachtig koraalrif.


TIP: wanneer je schildpadden wenst te spotten raad ik je aan om naar het strand Baby beach te gaan hier zijn ze dagelijks te zien.


4. Bezoek Oranjestad

Oranjestad is de hoofdstad van Aruba, welk je gezien moet hebben. Het is geen grote stad en je hebt het binnen twee uur doorgewandeld maar je komt hier kleurrijke gebouwen, diverse overheidsinstanties en het Renaissance Mall Aruba shoppingcenter tegen. Zeker een must see wanneer je Aruba bezoekt! Oranjestad ligt aan de haven waar eens per week cruiseschepen afmeren en de stad volloopt met toeristen op zoek naar leuke souvenirs en restaurants.

Wil je weten wat de mooiste stranden zijn van Aruba? Klik dan hier.

88 keer bekeken

Gerelateerde posts

Alles weergeven