Zoeken
  • zijwashier

Hoe het is om te wonen en werken in Amsterdam uitgelegd in 200 woorden

Ik als eigenwijze 16-jarige puber wilde persé stage lopen in Amsterdam. Ik weet niet of jullie bekend zijn met hotels maar ik wilde graag naar het Okura Amsterdam. Dat hotel was toen (5 jaar geleden) een van de top 5 hotels in Amsterdam.


Een kamer vinden in Amsterdam is een van de moeilijkste dingen die er zijn. Want; veel studenten, te weinig aanbod, veel te hoge huurprijzen en een stagevergoeding van onder de 400,- euro. Het leven in Amsterdam is niet zo rooskleurig als iedereen op social media je doet denken (oké, buiten de mensen die aan het Vondelpark wonen en geen kleine kamer moeten delen met andere huisgenootjes) Je moet als studentje maar geluk hebben met je ‘kamertje’ want vaak bestaat die uit een kamer van 15m2 waar je moet slapen, wassen en douche.


Maar waarom wil dan toch iedereen naar Amsterdam? Ik weet wel waarom, want in onze hoofdstad heb je het gevoel dat alles kan en mag. Je kan er rond lopen hoe je wilt en niemand zal je raar aankijken. De mentaliteit is absoluut anders dan hoe wij (lees: ik) Limburgers denken, maar of dat een plus of minpunt is daar moet je zelf achterkomen.


67 keer bekeken

Gerelateerde posts

Alles weergeven