Zoeken
  • zijwashier

6x wat te doen met je reisfoto's

Momenteel gaat reizen niet door de strenge covid-19 maatregelen, dat neemt niet weg dat ik niet constant wegdroom van de mooie reisfoto's die ik de voorgaande jaren gemaakt heb. Nu we vaak onze telefoon gebruiken en ons niet meer zorgen hoeven te maken om fotorolletjes heb ik regelmatig duizenden foto's van één vakantiebestemming, vooral als ik bedenk hoeveel foto's ik van een bepaalde plek maak. Een paar dagen ná mijn vakantie verdwijnen de foto's vanzelf in de foto app op mijn telefoon als sneeuw voor de zon.


1. Een fotoboek

Vroeger knutselde ik met mijn moeder de meest leuke fotoboeken in elkaar, tegenwoordig gaat dat vaak online, veel makkelijker en sneller. Toen ik terug kwam van mijn stage in New York had ik mijn hele telefoon vol met foto's. Ik merk altijd, dat zodra ik terugkom en mijn telefoon opslag langzamerhand volraakt, ik steeds meer vakantiefoto's verwijder en alleen de 'echt' leuke bewaar. Met een fotoboek heb je je mooie foto's altijd bij de hand. Een boek knutselen is hartstikke leuk maar online kan je tegenwoordig zo veel meer mooie creaties maken.


TIP: Geen zin om uren inspiratie op te doen om een leuk fotoboek in elkaar te zetten? Er zijn verschillende fotoboek makers zoals bijvoorbeeld Albelli waar het programma aan de hand van je eigen foto's zelf het fotoboek in elkaar zet.


2. Foto op canvas

Met een foto op canvas heb je de kans om eindelijk die mooie foto af te drukken met dat prachtige uitzicht. Er zijn genoeg andere opties dan alleen op canvas laten afdrukken zoals hout, acryl of aluminium. Je kan zelf de grootte aanpassen hoe jij het graag wilt hebben. Let wel op, dat je de plek waar je de foto wilt hebben eerst goed afmeet want een foto kan in werkelijkheid kleiner of groter uitvallen dan je in gedachte hebt. ;)


3. Een agenda of kalender maken

Reis jij vaak met meerdere personen? Ik vind een agenda of (verjaardag) kalender héél leuk om als cadeau te geven! Maak een agenda of kalender met jullie favoriete reisfoto's samen en droom telkens weer weg over die leuke momenten en mooie plekjes.


TIP: Voeg leuke quotes toe die jullie herinneren aan bepaalde momenten tijdens jullie reis!


4. Zelf ontworpen kaart

Ik stuur regelmatig leuke kaartjes naar mijn vriendinnen of familie, gewoon omdat het zo makkelijk is en je op die manier laat weten dat je aan ze denkt. Als je leuke reisfoto's hebt, laat deze dan op een kaart afdrukken bij bijvoorbeeld Greetz. Greetz geeft je zelfs de keus om er een leuk extraatje bij te bezorgen zoals ballonnen, bloemen, gebak of drank.


TIP: Ben je in een ander land? Laat een kaartje afdrukken met een foto of iets anders gerelateerd aan dat bepaalde land. In New York heb ik met vaderdag een handgeschreven kaartje inclusief foto gestuurd naar het thuisfront om te laten weten dat ik aan ze denk.


5. Foto's op poloraid

Vind jij retro prints ook zo leuk? Laat je foto's afdrukken op poloraid voor té gekke vintage looks. Schrijf onder de foto of op de achterkant de plaats en datum zodat je nooit meer vergeet waar en wanneer het was! Wil je toch liever zelf poloraid foto's maken? Koop dan een poloraid camera waar de foto's er na het maken meteen uitkomen, want wat is nou leuker dan je vrienden die leuke foto meteen mee naar huis geven na een reis of feestje.


6. Fotomuur

Een fotomuur maken kan op verschillende manieren, hierbij kijk je wat het beste bij je huis past. Kies jij voor een strak patroon, of liever de lijstjes ophangen in de vorm van een hartje? Ik doe mijn ideeën regelmatig op via Pinterest, daar staan honderden foto's met hoe je het leukste je lijstjes kan ophangen. Probeer de lijsten allemaal op dezelfde afstand te houden voor het mooiste effect.


TIP: Geen zin om het hele jaar door naar een muur met foto's te kijken? Met mijn verjaardag heb ik een foto-bord gemaakt met de favoriete foto's met vrienden en familie. Geef een extra effect met lichtjes, dit ziet er vooral in de avond fabulous uit! :)


Welke tip vind jij het leukste?59 keer bekeken

Gerelateerde posts

Alles weergeven