Zoeken
  • zijwashier

5x dingen om te doen in Santorini

Zelf vind ik het altijd veel te moeilijk om uit te zoeken wat ik nou moet doen op vakantie, het fijnste is natuurlijk als iemand dat al voor je gedaan heeft. Benieuwd naar mijn beste tips om te doen in het prachtige eilandje Santorini? Lees dan verder.


1. Doe een guide tour door Santorini

Ik zou dit aan het begin van je reis doen zo kan je alle plekjes die je tour guide je vertelt nog bezoeken voor het einde van je vakantie ;) Met deze tour verteld een local over de geschiedenis van het eiland en neemt je mee naar plekken waar je vooraf niet aan zou denken om heen te gaan.


2. Huur een auto, of neem de bus en ga het eiland ontdekken

Wij namen eigenlijk altijd de bus. Denk aan ongeveer 5,- euro voor een heenreis van Kamari naar Oia, deze rit is ongeveer een ½ uur met een tussenstop in de hoofdstad Fira.


3. Doe een Wijnproeverij

Dit vind ik zelf een van de leukste tips in dit lijstje. Zelf had ik al eens een wijnproeverij gedaan maar mijn moeder nog nooit. Gezien wij wijn liever drinken en niet herkennen of het naar aardbeien of roosjes smaakt waren wij nog nooit op het idee gekomen om dit samen te gaan doen. Wij deden onze wijntour via Santorini Tours waarna we naar wijngaarden, een wijnmuseum en 3 verschillende wijnproeverij-locaties zijn geweest.


4. Bezoek de hoofdstad Fira

Fira wordt ook wel Thira genoemd in het Grieks en is de hoofdstad van Santorini. Het is een dorpje met een doolhof van leuke straatjes, boetiekjes en prachtig uitzicht. Hier is de kleine haven Skala Firon gelegen die 275 meter onder Fira is te bereiken per kabelbaan of per trap. De trap wordt ook wel de ‘ezelstrap’ genoemd. Dit komt omdat je hier op een ezel de trap op- of af kan rijden. Ik raad het alleen aan om dit niet te doen. De trap is heel goed te lopen te voet en als je slecht ter been bent kun je de kabelbaan nemen!


5. Met de boot naar vulkaaneiland Nea Kameni

Ga hier niet op je slippers naar toe en trek goede wandelschoenen aan. Wij zijn met een boot naar het kleine vulkaaneiland Nea Kameni gevaren. Op dit eiland maak je een wandeling van ongeveer 30 minuten op een pad met losse stenen, boven heb je prachtig uitzicht over het water en Santorini.


TIP: bezoek Oia of Fira tijdens zonsondergang en probeer een plekje te bemachtigen op het terras met uitzicht over het water.

Check mijn instagram reels voor een preview van deze leuke activiteiten. https://www.instagram.com/reel/CIP64FRD5TM/
119 keer bekeken

Gerelateerde posts

Alles weergeven